Informe Tècnic de la Cervesa Artesana i Independent d’Espanya

Presentem per primer any, l’Informe Tècnic de la Cervesa Artesana i Independent d’Espanya, gràcies a AECAI, l’Associació Espanyola de Cervesers Artesans Independents, en col·laboració amb l’empresa i la consultoria especialitzada Beer Events (organitzadora del Barcelona Beer Festival) i la Fundació Social Innolabs.

S’han contactat més de 400 cerveseres artesanes a Espanya, per poder datar la informació de gran valor dels darrers anys i l’efecte de la pandèmia davant d’aquest sector.

Vegem algunes de les dades més destacades:

El conjunt de les cerveseres es divideix en tres grans grups que descobrim a la següent imatge, sent la majoria NANOCERVECERAS (produeixen menys de 24.000 litres anuals). 

A l’estudi, que es pot descarregar al final d’aquesta pàgina, es desgranen les dades de cada tipus dels 3 en què es divideixen les cerveseres artesanes espanyoles. 

Al següent gràfic descobrim la producció des del 2015, amb l’impactant creixament del 79,58% en 4 anys, fins al 2020,  que es va frenar a causa de la pandèmia.

Una dada molt important és conèixer les quotes de producció i de mercat que ajuden a establir la cervesa artesana dins la producció total de cervesa a Espanya.

El 2020 ha generat 1.342 llocs de treball i un 21% són llocs ocupats per a dones. Al 2020, s’han perdut un 18% dels lloc de treball en relació al 2019. En el diagrama següent veiem la dedicació per sectors que dediquen de mitja les cerveceres enquestades. 

Descarrega tot l’informe aquí per conèixer la informació completa.

Skills

Posted on

10 de març de 2022