Pòsters i tastos del projecte “La Vuelta al Mundo Cervecero en 91 Estilos”

Les més de 250 aportacions al web de micromecenatge van fer del projecte una realitat, finalitzant la campanya a mitjans de juny del 2021 amb un èxit rotund.

Durant l’estiu de l’any passat es van enviar centenars de pòsters a nivell estatal i internacional per tots els mecenes que ens van donar suport. Altres recompenses, com els tastos online dedicats pròpiament al projecte, van tenir molt bona rebuda durant la tardor.

15 de febrer de 2022

A principis del 2021, després de la llarga travessia pel desert originada per la pandèmia, vam presentar un nou projecte a través d’una web de micromecenatge: “La vuelta al mundo cervecero en 91 estilos”, un pòster únic que conté tots els estils de cervesa.

Després de molta feina d’investigació, anàlisi, i disseny vam aconseguir presentar-lo, obtenint un ampli suport per part de mecenes cervesers d’arreu. Tot un èxit!

La campanya va acabar el 19 de juny de 2021 i a partir d’aquell moment ens vam posar a treballar en la producció del pòster físic, imprès de forma local amb papers i tintes de la més alta qualitat, i en la gestió de la gran quantitat d’enviaments generats per l’èxit del projecte. Packs d’un, dos i fins a 10 pòsters van ser les recompenses que vam enviar a tots els participants, en funció del seu mecenatge. Tothom ho esperava amb moltes ganes i els feedbacks que hem rebut han estat molt positius.

A part de l’expedició del pòster fisic, es van dur a terme les altres recompenses pels mecenes del projecte: El tast “CATA DESPEGAMOS!” i el curs de tast “¡EN RUTA!”.

La “CATA DESPEGAMOS!” consistia en enviar a casa dels participants una selecció de sis cerveses exemple del pòster i, mitjançant un tast online guiat per un expert cerveser en directe, es van tastar i analitzar els principals estils i les seves diferències. Ideal per compartir l’experiència entre 2 o 3 persones. 

Aquesta activitat es va materialitzar els dies 20 i 23 d’octubre, amb molt bona rebuda per part dels participants. Més d’una hora i mitja de tast, guiats per Marc Roig i Mikel Rius en les diferents sessions, on es va crear un clima molt proper i participatiu i on el pòster va resultar una molt bona referència per l’activitat.

Les sessions van ser enregistrades, amb la intenció de fer-les arribar als mecenes que no van poder-se connectar als tastos els dies agendats. Hem comprovat que va ser un encert oferir aquesta alternativa, ja que s’ha pogut fer el tast adaptant-se a les necessitats horàries de cada paticipant. Ens volíem assegurar que ningú es quedés sense la seva recompensa!

Per altra banda, pel curs de tast “¡EN RUTA!” vam fer arribar a cada casa una selecció de 18 cerveses referenciades al pòster cerveser. Un lot escollit a consciència per realitzar tres sessions diferents pels mecenes que van escollir aquesta opció de col·laboració amb el projecte.

Les classes es van impartir els dies 28 d’octubre i 4 i 11 de novembre. Per aquestes tres sessions es va comptar amb la participació d’Alexis Sánchez, en Mikel Rius i en Marc Roig, que amb al seva expertesa van guiar l’activitat, cadascú amb el seu estil propi però sempre creant un ambient distès i participatiu. 

Els 3 tastos es van programar intentant tocar els estils més generals: Lager, Sour, Pale Ale i Stout. A partir d’aquí, també s’entrava en terrenys més concrets, per poder fer comparatives tant fines com de contrast.

La sensació de proximitat i d’interessos compartits entre participants i la bona conducció dels tastos per part dels experts, van fer que l’experiència valgués molt la pena i n’estem molt contents, amb el resultat.

Aprofitem per tornar a agrair a tots els mecenes de la campanya el seu recolzament, sense el qual tot aquest projecte no hauria estat possible. Aixecarem el got 91 vegades a la vostra salut!

NOTA: El pòster ‘La vuelta al mundo cervecero en 91 estilos’ està disponible a la web del Barcelona Beer Festival.

Skills

Posted on

2 de novembre de 2021