ESTAT CERVESA EUSKADI 2018

Primera edició de l’Informe Tècnic que dóna llum a la situació de la cervesa artesana a Euskadi.

Gràcies a l’experiència en la redacció de l’informe tècnic de la cervesa artesana a Catalunya, Beer Events rep l’encarrec per part de l’Euskal Garagardoaren Elkartea (EGE – l’associació de productors de cervesa bascos) de fer un informe tècnic de l’estat de la cervesa artesana a Euskadi. Aquest va rebre el suport de la Viceconsejería de Agricultura, Pesca y Política Alimentaria del Gobierno Vasco.

Un cop acordats els principals eixos d’interés, es realitza una enquesta al conjunt de elaboradors del país amb una excel·lent resposta de més del 90% (20 de 22 productors van participar). Es recopilen dades de producció, evolució del sector, quotes de mercat, llocs de treball generat i comercialització.

Dins el projecte es va realitzar un resum tècnic (edició en euskera, castellano, english) on es van presentar dades interessants com el més de 1,25 milions de litres produits en conjunt que representen una quota de mercat del 2,1%. Les 293 cerveses diferents elaborades o els 76 llocs de treball directes generats.

Aquest informe tècnic es va presentar en dues fases. Un avançament de dades dins el marc de la jornada tècnica “Craft Beer Revolution – Claves para entender el arte de la cerveza artesana” realitzada a Donostia en el marc dels cursos d’estiu de l’Universitat del Pais Basc. I una presentació posterior de l’informe complert que va tenir lloc al Palacio Yohn de Bilbo que va tenir una àmplia repercusió tant en mitjans de comunicació com en diferents agents del sector.

Skills

Posted on

19 d'agost de 2020