La volta al món cerveser en 91 estils. Història d’un pòster.

A l’inici de 2021, Beer Events va presentar un nou projecte a través del web de Verkami: un pòster únic que conté tots els estils cervesers actualitzats, amb descriptors i exemples de cerveses. Després de mesos de treball, investigació i cooperació es va poder fer públic aquest projecte que anhelava aconseguir els mecenes necessaris a través del crowdfunding per poder publicar i posar a la venda aquesta iniciativa única. Ho vam aconseguir! I vam superar en un 314% el nostre primer objectiu. Gràcies a tots els que heu fet possible el projecte!
La idea va néixer perquè dins l’univers cerveser ha una sèrie de pòsters i infografies que intenten posar ordre en la gran varietat d’estils existents i ajuden a endinsar-se al món de la cervesa artesana, i des de l’equip de el Barcelona Beer Festival (BBF) vam veure mancances en la majoria d’ells i vam voler impulsar un nou pòster on plasmar el nostre coneixement de el sector i el producte. Actualitzat amb els últims estils, donant informació complementària i posant exemples locals perquè es pugui explorar de forma pràctica. Una peça única de la qual sentir-nos orgullosos.

Van succeir múltiples reunions, carregades de post-its per anar donant forma a aquesta definició d’estils per no oblidar el més mínim detall. També es van buscar descriptors que orientin per a descobrir cada estil. Alhora, es va buscar un bon exemple de cada un, intentant apostar per la bona feina de les cerveseres locals i que serveixin per entendre l’estil a cada glop.

Història d'un pòster

El disseny s’ha fet des del coneixement i experiència d’anys en el sector, té un elegant disseny a l’alçada del projecte. Imprès de forma local amb papers i tintes de la més alta qualitat. Un veritable luxe per lluir i aprendre a parts iguals. El pòster en si té una mida de 50×70 cm, s’ha escollit paper craft de 220g / m2 i impressió en diferents tintes, alguna d’ella metal·litzada, per donar-li el millor dels acabats.
A tot bon aficionat a la cervesa li agradarà una peça així de cuidada i treballada. El disseny del pòster ha estat a càrrec del dissenyador Adrià Ventura amb experiència en projectes del nostre sector i gran afició cervesera. Ha aconseguit plasmar l’enorme quantitat d’informació d’una manera elegant i perfectament ordenada. El projecte ha rebut diferents ajudes i consells per part de múltiples agents del sector, destacant Josep Xuriach i Marc Roig per les llargues reunions i debats estilístics.

poster

Amb aquest pòster podràs emprendre el teu propi viatge cerveser, descobrint i aprenent els estils que existeixen mitjançant descriptors i exemples de cerveses de cada un d’ells.

El vull!

Skills

Posted on

13 de setembre de 2021