TAST-MARIDATGE A LA FIRA DE LA CANDELERA

maig 20, 2019

El passat dilluns 29 de gener vàrem tenir el gust de tornar a participar a la programació de tastos i maridatges de la 167a Fira de la Candelera, una de les més antigues i arrelades del país. En les darreres edicions, s’han realitzat tot de tastos i maridatges especialitzats de diferents productes, tenint la cervesa el seu espai gastronòmic.

L’organització ens va llençar el repte d’explicar les bases del maridatge de la cervesa artesana i de fer un tast participatiu en que s’acabés cercant la cervesa que millor marida amb la «Botifarra de Curadella», el plat estrella de la Fira creat per l’ocasió a partir del plat típic de la gastronomia local, la Curadella.

Més de 50 persones van assistir a l’espectacular sala La Gòtica a un tast dividit en dues parts. D’una banda, una primera part a on establir les nocions bàsiques del maridatge de cervesa parlant de contrastos i afinitats, a la vegada que tastant producte sense manipular orientats al sabors bàsics (àcid, picant, dolç,..).

La segona part girava al voltant de tastar el plat en sí (la Botifarra de Curadella) i cercar quina cervesa de les tastades encaixava millor. Al no ser ciència exacta, es va produir un entretingut i interessant debat, sent molt repartida l’opinió de quin era el millor maridatge.

En el tast vàrem comptar amb la presència d’en Kike Hernández, cerveser de Hope, una cervesera de Sant Sadurní d’Anoia que ens va acompanyar per explicar de primera ma la seva cervesa servida durant el tast i el seu interessant projecte.

Una vetllada fantàstica en que vàrem gaudir fent el que més ens agrada, difondre la cultura de la bona cervesa. Agraïm a l’Ajuntament de Molins de Rei que comptés amb nosaltres de nou i sí és per nosaltres, queda clar que ens veiem a la 168è Candelera!