SANT LLÚPOL 2014

maig 20, 2019

El passat 18 d’octubre va tenir lloc per tercer any consecutiu la celebració de Sant Llúpol amb una nova peregrinació, enguany per la Vila de Gràcia.

Costa trobar informació sobre Sant Llúpol de Càpua, més enllà que es celebra el 14 d’octubre, va ser màrtir i té una església a la ciutat de Càpua (a la província de Caserta, Campània, Itàlia). Curiosament, des de que es celebra el sant cerveserament, és més fàcil trobar entrades a google de les celebracions que no pas del sant original.

Per la nostra part, ja fa tres anys que proposem una ruta per conèixer cerveseries a on degustar ofrenes llúpoleres a major glòria del sant. Enguany van ser 50 valents que van exhaurir les reserves en menys d’un dia que van voler conèixer la Vila de Gràcia més cervesera.

Així es va plantejar una ruta amb sis estacions. L’inici va ser al CaraB, bar musical amb deu tiradors i una gran selecció. La segona parada va ser el Catalluna, la cerveseria de la ciutat que més aposta per la cervesa artesana catalana. D’allà, visitarem Family Beer i Brew Home a on ens van fer una aproximació a la elaboració casolana de la cervesa. Un bon mos fet al Chivuo’s, cerveseria-hamburgueseria estrenada fa poc que ha fet una aposta decidida per la cervesa artesana. La següent parada va ser un clàssic gracienc com el HDP, el bar de billars per excel·lència de la Vila que està introduint la cervesa artesana. Finalment, una darrera parada a una associació del barri va permetre gaudir d’una darrera cervesa molt desitjada (i no diem més per no fer enveja).

De nou un gran jorn cerveser, ple d’amics i bon rotllo, a on es va fer una passa més en la difusió de la cultura cervesera. Comptant els dies pel proper Sant Llúpol… on anirem enguany??