ESTAT DE LA CERVEZA ARTESANA A CATALUNYA 2017

maig 20, 2019

Per segon any el Barcelona Beer Festival ha dut a terme, conjuntament amb GECAN, l’informe tècnic que estudia la cervesa artesana al país.

Beer Events ha confeccionat la segona edició de l’informe tècnic Estat de la Cervesa Artesana a Catalunya 2017 promogut pel Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN) i el Barcelona Beer Festival (BBF). Aquest informe tècnic ha rebut el suport de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

De nou, es va fer una enquesta detallada al conjunt de cerveseres del país i es va repetir una alta resposta, bordejant el 90% de les 114 cerveseres que poden operar avui al país. L’informe deixa dades prou rellevants de la vitalitat del sector, com el creixement del 31% en la producció anual, arribant gairebé als 4 milions de litres produïts, les més de 1.000 cerveses diferents entre totes o l’augment molt significatiu de l’ús de matèria primera local.

L’informe d’enguany també inclou un apartat orientat a cercar l’opinió del públic consumidor, els seus hàbits i visió de la cervesa artesana. De nou, desvetlla dades ben significatives com l’augment del consum de cerveseres locals respecte les d’importació i els valors de qualitat, diversitat i independència associats al producte.

L’informe tècnic es va presentar en el marc de la presentació del Craft Beer Cluster a Lliçà d’Amunt i va comptar amb la presència del Sr. Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d’Amunt, del Sr. Carmel Mòdol, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i una amplíssima representació del sector en tota la seva cadena de valor.