VILABIRRA

maig 20, 2019

Per segon any va tenir lloc el Vilabirra, mostra de cervesa artesana que té lloc a la Vila de Gràcia durant la festa major. Organitzat pels amics del Cara B, El Col·leccionista i MoltesMaltes, esdevé un veritable oasis per beure bona cervesa en mig de les festes patrocinades per Damm.

També per segon any ens van convidar a participar a les activitats fent un tast comentat que va ser d’allò més entretingut. Igual que a la primera edició, l’organització ens va proposar tres cerveses que vem acceptar gustosament crear el fil conductor per comentar-les.

Tres cerveses ben diferents i podríem dir que extremes, cada una per la seva banda. Així vem poder tastar Cantillon Kriel 100% Lambic Bio, Siren Half Mast QIPA i Hoppin’Frog B.O.R.I.S. The Crusher. A cada una vem comentar les seves característiques, la història de la cervesera, curiositats… esdevenint tres tertúlies ben interessants.

Poder el més funky de la vetllada va ser l’experiment de maridar l’aromàtica Half Mast de Siren amb tres fruites tropicals que li encaixaven pel perfil de llúpols emprats. Es tracta d’una cervesa amb molt poca graduació (2,8%), un perfil de maltes molt lleuger i a on predominen els llúpols que aporten notes cítriques i tropicals. El nom de QIPA (Quarter IPA) pretén recollir la filosofia d’aquesta cervesa. D’aquesta forma, acompanyant el tast, vem tallar fruita fresca (mango, aranja i papaia) per cercar i identificar els sabors i aromes a la cervesa i com combinàvem. Una experiència enriquidora i divertida a parts iguals.

Només ens esta agrair de nou per la invitació, desitjar una llarga vida al projecte i recomanar-vos que us deixeu caure per allà i cerqueu (si en queden) Sr. Rovira, la cervesa feta pel festival que estava espectacular. No us la perdeu!