ESTAT DE LA CERVESA ARTESANA A CATALUNYA 2016

maig 20, 2019

Conjuntament amb GECAN, el Barcelona Beer Festival impulsa el primer informe que analitza l’estat de la cervesa artesana a Catalunya. La quota de mercat arriba al 1%.

El passat 4 de desembre de 2017 va tenir lloc la presentació de l’informe Estat de la Cervesa Artesana a Catalunya 2016 que ha fet una fotografia del sector. Davant de la manca de dades reals sobre el que està succeint amb la cervesa artesana al país, el Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN) i el Barcelona Beer Festival (BBF) van decidir unir esforços per realitzar-lo.

L’informe va deixar dades tan rellevants com les més de 100 cerveseres actuals repartides per tot el territori, els més de 3 milions de litres produïts, creixements de més del 40% anual els darrers cinc anys, la quota de mercat per sobre del 1% i més de 200 llocs de treball generats, entre moltes altres dades rellevants

Beer Events, en la seva vessant de consultora especialitzada en el sector cerveser, es va encarregar de dissenyar l’enquesta, difondre-la (aconseguint 95 respostes de 105 possibles), fer l’anàlisi i redactar conclusions, tot elaborant un resum executiu disponible i un informe tècnic complert pels associats a GECAN. De la mateixa manera, va produir l’acte de presentació i la campanya de mitjans.

La presentació va tenir lloc al Convent de Sant Agustí (emplaçament del primer Barcelona Beer Festival). Va comptar amb la presència del Sr. Carmel Mòdol, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i una amplíssima representació del sector en tota la seva cadena de valor.