BIRRA ZUZENEAN

maig 20, 2019

Els passats 31 de juliol, 1, 2 i 3 d’agost de 2014 va tenir lloc la primera edició del Birra Zuzenean a Gasteiz, Euskal Herria (Vitòria, Pais Basc). Festival nascut amb la voluntat d’adjuntar tres conceptes que lliguen molt bé: cervesa artesana, gastronomia i música, tot en un entorn de luxe (jardín de Falerina) i amb entrada gratuïta. Tot plegat va fer que 20.000 persones s’apropessin a gaudir d’aquesta combinació guanyadora.

L’esdeveniment va ser una coproducció entre el restaurador local Hor Dago, les promotores musicals BuenRitmo i HFMN i BeerEvents. Cadascú va aportar al seu coneixement per fer un festival rodó en tots els sentits. La nostra part, òbviament, es va centrar en la part cervesera. Fent les instal·lacions de barres i la selecció de les cerveses presents.

Aquesta selecció es va focalitzar en dos eixos. D’una banda mostrar la bona feina que s’està fent a Euskal Herria amb un panorama jove però molt prometedor amb cerveseries com: Falken, Garagart, Baias, Laugar, Drunken Bros, Olañeta, Naparbier i Sesma Brewing. D’altra banda es va voler completar el cartell cervesers amb altres propostes de nivell com Dougall’s, Guineu, Moska, Vier, Aktien, St. Georgenbrau, Anarchy Brewing, De Molen i Kaltenecker.

El cartell musical també va apostar per aquesta dualitat local-convidats amb una programació potent de bandes com The Dealers (Gasteiz), Potato (Gasteiz), Real McKenzies (Canada-Escocia), Smoke idols (Bilbo), Porco Bravo (Bilbo), Ramoñas (Madrid), Motorhits (Catalunya), Little Devils (), Damba (Gipuzkoa-Cuba), Rural Zombies (Gipuzkoa), Kometa (Araba), Revolutionary Brothers + Dr. Ring Ding (Donosti-Alemania).

El tercer eix del festival era el gastronòmic i va estar ben representat per una variada proposta de restauradors locals. Cal destacar la presència de un stand de La Cocina de Senén que els mateixos dies del festival va batre el rècord guiness de la truita més gran del món. Tot un espectacle per una la zona del pàrquing d’Etxauri a on hi havia una gran animació durant tot el dia, gràcies també a les activitats infantils com inflables, pallassos i mags.

El festival va tenir una molt bona acollida a la ciutat que es va plasmar amb la gran assistència i resó mediàtic amb presència als telenotícies locals de EITB, entrevistes a ràdios locals i un gran seguiment per part del diaris El Correo diversos dies, amb portada inclosa o Noticias de Álava

També cal destacar les prèvies i cròniques que es van fer des del sector cerveser. Es nota que hi ha ganes d’anar-nos apropant al món de la música i poder gaudir d’una bona cervesa de concert. Seguirem avançant! Us deixem post apareguts als següents blocs: Cervecerías de España, Birraire, Lupuloadicto i El Retrogusto